nafsu hilang.besar sebelah.

salam satu malaysia. salam satu malaysia lawan singapura!
hah tahu dah malam ne lawan lawan kan. walaupun beta ne jenis katak  tepi tempurung. beta tahulah jugak sikit sikit. walaupun tak tuka DP macam korang korang wane hitam kuning harimau malaya. beta tetap sokong lah derr!beta asal melayu beb. even family beta adik beradik lahir luar negara. beta tetap sokong laa derr..lek lu. beta dengar macam macam karenah. ada yang kena tipu tiket sampai beratus. ada yang kena songlap duit pulak. paling best kawan baik beta pegi.sanggup nak redah berjuta lelaki. waaah beta tak sanggup. cuak sikit. haha.. rasanya sekali pun beta tak penah jejak stadium shahalam tue even jarak 2 cm je rasanya. ;p xda jodoh dengan stadium nak wat cemane. sesi meroyan tamat.
tajuk: kesakitan menyelubungi
mood: lepaskan segalanya ~layaaan~
mawar jadi beta!
alkisahnya bila rasanya dah bersawang. siap ada taik cicak kobeng dekat blog ne. alahai tup tup dah seminggu kan tak update. jarang kalau buka tak update. paling koman jarak 3 hari. maaflah beta cuma nak cakap. nafsu beta kat pakcik blog dah tiada. bukan apa. bukan taknak. tapi terpaksa.  beta baru je lepas clash dengan pakcik insomnia. beta mintak clash kaw kaw punya. tak clash beta siap ugut beliau lagi taknak kawan setahun!. alhamdulillah beta normal kembali dan direstui.. haha. bukan apa. disebabkan kapel dengan pakcik insomnia. beta sudah berpenyakit. mata beta satu besaw satu kecik. satu macam mata minah amoi. sepet yang teramat. satu macam mata minah melayu. bulat bagai teramat. macam muke kene lenyek dengan lesung. sebelah je lenyek.


maka dengan berwajahkan begitu. lagi ramai lah tegur beta. adakah beta popular disebabkan kesakitan? oh tidak. takde cara lain keeee nak bagi beta popular. haha. paling koman mereka akan bertanya. eh mawar kenapa mata tue. macam biasa, beta jawab kena cium dengan semut agaknya.. hihi. dan bagi mereka yang berkerut kerut tengok mata beta. beta hanya mampu tersenyum seraya dalam hati berkata, tahulah mata aku tak cantik macam kau. takyah lah pandang pelik macam tue. dan paling tak tahan. kawan kawan beta yang alergik dari mana tah. sekali pandang beta akan terus pandang tempat lain. takpun akan keluar'eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nape neeeeeeeeeeeeeee' selama 5 harakat agaknya....takut tengok katanya.? pelik betul kan manusia ne. mata beta besar sikit jee nak takut. haha. lawak pulak. geli hati beta tengok lihat aksi kawan masing masing. sekejap senget muke senget kening senget mulut. haha. comeeel je korang ;)
penat penat je mamat omputih ne hensem. dah kena reject! hihiXD
dan macam biasa. akan ditanya. kenapa tak pegi klinik tak sapu ubat.? haih patutnya klinik yang pegi kat beta tahu!..beta kan raja .! haiyo. beta dah jemu sebut klinik or hospital. macam tempat tinggal kedua. cakap pasal hospital. alamak beta terlupa ada appointment itu hari.. adui maafkan aku doktor memungkiri janji. . sudah penat ku bertemu dan dijodohkan olehm doktor! biarlah kita berpisah sementara....ku rela atas kehendak aku dan kamu...;p,  macam biasa beta suka biar je. tapi makin lame makin cun mata beta. makin berwarna merah. macam ada lipstik pulak dah!. jadi coach eumora beta sarankan letak buih eumora.  letak seciput kat atas mata. yeah! sekarang berkurangan .berkesan lah bhai.sekarangg pun tengah pakai ne. lupa nak cuci sebab nak hilangkan gian rindu rinduan kat blog tersayang ne. ahaks. dan beta rasa beta cuma kena ketumbit kot.
hah macam mata beta lah!. tapi takde pulak bola mata beta warna coklat ;p
Siapa yang ada ketumbit kat mata mesti akan jadi bahan usikan dari dulu sampai lah sekarang. Kononnya, mata terkena ketumbit selalu mengintai atau ‘sekodeng’ orang mandi atau buang air besar. hah memandai je korang kan. dari pada mak beta sampai lah kawan tuuttt.tiiiitttt.teeett dan sebagainya. cakap beta intai aja. -_-'
Kalau ketumbit itu kecil tak jadi masalah sebab tak ramai yang perasan, tapi yang  jadi masalah jika benjolan seperti jerawat kat tepi mata tu besar sehingga menyebabkan rasa sakit. Dan bertambah sakit bila ramai pulak yang mengusik dan mengejek. haha tapi beta salu chill jaa. senyum je. kadang kena tutup mata ne ngan tangan. nanti asek kena tegur. lagi parah bila peta pening. dahla pening sebelah je. pelik pelik je pening zaman sekarang kan. macam migrain sebelah. hadoi tak fokus beta dalam kelas. 
Ketumbit sebenarnya tak ada kaitan langsung dengan aktiviti mengintai atau ‘sekodeng’ sebab ketumbit ni sebenarnya sejenis keradangan pada kelopak mata yang disebabkan jangkitan kuman. Selalunya bakteria ini akan membiak di akar bulu mata yang menyebabkan bengkak.-----> ha seeee seeeeeee. beta cilok dari laaman web mana tah. jangan sebarangan cakap tau. ne adat nenek monyang lah ne. haih nenek moyang sape lah ne kan!. hihi disebab kan mata cmni lah beta jarang sangat on9. dan membuatkan blog beta terabai tak bagi nafkah. mata dah macam ni asek berair je. cane nak stay lame lame. bila dalam kelas pun macam menangis sambil belajar. haaha. terharu sangat ke lecturer ajar tak paham? haha. by the way. tq for reading.
doakan beta yea. mungkin ada dosa kecil ne kat mata beta. ;). tobat tobat tobat

19 comments:

Ku Azhar said...

ooo..mngintip teruna sape nie!! hehehe

apik pehe said...

dasat2..heheeh

I do I need Iman said...

kuazhar; xxsemestinye teruna! hahah.
apik; dsyt? nak keneee? hihi

Chachos Cheezy Wedges said...

panjang nye... hahaha!!
follow balik taw.. ngee~~

Nyamuk Terbang said...

ngintai org berak...haha

I do I need Iman said...

chachos; dah lepaskan wndu kat blog. hbeslaaa pnjg haah.
nyamuk; eii taaaaaaaaaaaaakk!

cik dot said...

hahaha.. cian syg ak nie ek..
letak unt bnyk2 ek.
lain kli nk intai org ajk ak skli. hahaha ;PP

I do I need Iman said...

cik dot; hmboi kau gatai bebeno yea!
haha. cubit krg. apee itu unt>? ubat kan! hhaha typo. tq dear.

fierapirot said...

hamboii berbeta2x plak..hahaha...

Lieyly ︱ Alia said...

kasihan tuan hamba ,patik tidak pernah mengalami ketumbit lg...kehh3 !

Lieyly ︱ Alia said...

kasihan tuan hamba ,patik tidak pernah mengalami ketumbit lg...kehh3 !

I do I need Iman said...

fiera; haaa ne mesty jrg tgk.. dah salu buat beta lah. hihi

lieyly; ape tuan hamba. beta lah!. hihi. untunglaaaa tak pernah mengalami lagi.;p

Engku Sofea said...

hahaha pernah alaminya juge :'(

LensaFaiz said...

jagalah kebersihan mata anda..luar dan dalam..haha

saiazuan said...

bnda ni kdng2 je kena rite

kim heeruul said...

nie mesti kes terhusya mamat hensem tengah bukak baju lepas men futsal la nie..haha

I do I need Iman said...

engku; haha janganlah nges engku!.sepp!

wahh dah tuka lensafaiz! maju;) baik bos. mekaseh

saia; yep sagt jarang. kene sekali.adhh

kim; hahah so mamat tue sape?. mane tau nee. ahaks.

yanadimple said...

penaa pena kena jgkkk larrr. aduayaiiis segan yana tawtaw. tamo kua umaa.. heeheee >.<

I do I need Iman said...

yana; mwr lagi segan nk g kelas lagi. asek pndg bawah jee tau.