monyet itu cinta

assalamualaikum para para pembaca sekalian. maka harini anda diberi detail tersebut untuk membaca berita pada malam ini. sesuaikan mood dan keselesaan anda dahulu. sebelum tue sila untuk berbuat demikian.
please tekan setting heart. choose remove unfeeling moods and enter excited reading! haha .;) senyum kalau perlu. tanya emosi. how do i settle them with love?
entri jenis - melihat dilihat memerhati diperhati
tajuk - monyet itu cinta
feeling - terkesima , sedar , sayu

mari kita terjah ekonomi surut naik cintan cintun
mangsa pertama- kitorang couple dah tiga kali clash pon tiga kali. entahlaa. dah mcm ne yg dia nak saya ikut jee. sayang? memanglah syg tapi nak wat cemane. sy ikut jee perangai dia buta cinta! cinta buta! berbutakan cinta!

mangsa kedua- oh kitorang da 2tahun. td baru baru je lepas main bowling haritue siap tengok wayang lagi.bagi bunga coklat. romantik sgt... tapi malam tue jugak dia minx clash. kejam kan? sah sah dye mainkan kau! gunakan kau!

mangsa ketiga- takpela kitorang dah janji bulan 3 tahun ni ktorang clash. memang tgah ada masalah tapi biarlah genap dua tahun percintaan kami..boleh buat kenangan 2 tahun. wat derrr fish !
okay. lah kan. situasi pertama si pulan bt pelan mengatakan begitu. haiyo0o. apa cite ne bang akak oi. sekali mintak maknenya taknak kan? kenapa ada kali kedua ketiga? konon nak bagi chance koooot? berubah jadi terbaik untuk awak. ikut kemahuan awak semua?yeke?. ke sebab korang tak kenal dya yang sebenarnya. betapa buaya dan lahapnya beliau. buaya utk betina pon ada tau.. berulang couple kerana sebab sebab kesian ke?. salu kan dengar perkataan kesian.! dalam percintaan tiada kesian. cuma ikhlas okay.dan sayang dia kat hangpa cuma tinggal sisa baki je. kalo name dye zaki. actually zaki yang dulu dah maty lah dear ;) . lepaskan orang mcm ini. sangat xbgus utk kesihatan

situasi kedua pulak dah. si peah bt pu'ah berkata begitu pula. oh 2 tahun ? then boleh lepas mcam tue pulak dah? aik abes ape guna 2 tahun tue bang akak oi. muhasabah diri sendri balik. kadang lima tahun couple bila kawin je 5 hari dah cerai. kenapa mengapa? susah nak cakap senang nak tulis. haty terlalu dekat. sampai kemanisan berumah tangga dah takda. biarlah cinta sebelum kawin lagi sejati. walau ombak sering melanda namun ketenangan juga yang diperoleh. tak cukup lagi masa dua tahun tue nak buahkan kebahagian korang berdua sampai ke akhir hayat. jangan menaruh harapan tinggi oke. kalo nak tggi. biar tinggi bangunan sekolah jee boleh laa. haha ;p

situasi ketiga kemudian. si minah bt si monah berucap begitu. dah janji clash? adoi polek polek lah hangpa ne. sayang nya nampak sgt cinta itu cinta kontrak kan. boleh datang dan pergi begitu sahaja. perlukah sebegini dear dear ku sekalian?. dan situasi sekarang ni memang bangga bila dia adalah paling lama couple di dunia. kalo boleh nak masuk book of the records agaknya. lebih setahun dikira macam maharaja couple? haha. amboi kemain lagi. cinta bukan satu permainan jika belum menguasainya berundurlah dahulu dear.


  • alkisah tersebut tiga kisah dongeng ne akibat pemerhatian sekeliling. baru dengar baru lihat macam mane dorang begini dan begitu. pelbagai ragam kawan yang bercouple. alahai sayang. kalau anda putus haty putus jiwa. mawar nak bagi anda bace bawah ini. benda ne mawar pegang smpai bila bila. memang susa kalau sudah terjatuh. lagi lagi jatuh haty. maka yang sedih haty dengan pecintaan ini maka bolehla baca bawah ne! serius this is the best for you ;)

pesan dari mawar untuk semua ;)
Love is the most sacred of all spiritual bonds  
To be wrong is nothing, unless you continue to remember it.
  In disagreements with loved ones, deal with the current situation. Don’t bring up the past



20 comments:

Pendamba Mawar said...

lawa kotak..itu je nk komen

cx's said...

entry best la dear. good job! =)
tips putus cinta disini

I do I need Iman said...

pdmba; yela org tue takde mood bace ;p
cxs; oh yeke? mekaseh. fst try cmne ;p

kim heeruul said...

situasi yg kedua tu macam pedih je kalo terjadi..

Along Usop said...

malas nak sibuk cintan cintun monyet2 zaman skarang...





monyet sungguh.. haih... .=.=

Miss SheiLa said...

huk3...sedey je rse..=( npela org nk maen2kn ati owg len..aiishh..give up da chenta!

Syarifah Ashikin said...

nice..

I do I need Iman said...

kim; aku kalo setahun ponn dah pedih weyh!
along; kihkih. mmg malas. tp tetap berkaitan dgn keadaan sekeliling kan

I do I need Iman said...

sheila; cinta tuhan je hakiki. takpe. kalo gve up tak perlu dah skrg. tggu tyme nak kwin nanty jee;)
akak sya; mekaseh ;)

muhamadsufian89 said...

kenali seseorang. jika saling mencintai pupuklah cinta tu sebaiknya. lepas tu amiklah keputusan berkahwin dan semai cinta tu agar tumbuh mekar ke akhir hayat. :)

Puteri Berangan said...

monyet2..ish2..hahaa

I do I need Iman said...

sufian; insyllh. harap hrap cmtuelah jadinya. risau tgk yg sekeliling. diri kita sndri pon tak terjga;p

puteri; kihkih. monyet pisang

cik dot said...

kau xcmtu ke derrr? hhaha ;PP

Faiz said...

komen ku..terbaiklah..Dr.Cinta..huhu

Rafidah Farhana said...

Memang sah tiga-tiga situasi cuma cinta monyet, cinta yang tak matang. Hanya sekadar saja-saja,tak ada kesungguhan nak pertahankan hubungan.

Nak cari cinta sejati memang susah, sbb tu kita akan jumpa orang yang salah dulu. Nice entry, i love it! :)

I do I need Iman said...

cik dot; hahha oh lupe. adela pglmn sndri gk! haha
faiz; ak bukna dr cinta lah weh.
rafidah; yeah setuju setuju !...
orang yg saalah tue yg bg kte pgjran kan. smpai bile bile ryte ;p

Apel D. Doragon said...

hahah what de fish kene cukup 2 taun

I do I need Iman said...

apel; hahha apela fish pulak diperslhkn. kihkih...realiti ne!

Farierahasanz said...

mcm nie laa monyet . .erk.!! hahaa

I do I need Iman said...

hehe mcm tue lah syg oi ;p