makcik spontan binti khamis pulaaak!

Assalamualaikum para blogger comey lote sekalian. 
beta agak kesibukkan melanda akibat dari gangguan pelajaran yang telah bermula pada minggu ini. tapi cara mengganggu ini adalah yang dibenarkan dan dihormaty oleh pihak kerajaan mawarkuwada.blogspot.com. totally bersih dan suci.  haha! sedang serabut memikirkan agenda kolej disebabkan terpegang jawatan yang tidak disengajakan.macam tak ikhlas pulak. haha. tapi beta amat menghayati jawatan tersebut. dan berita gembiranya beta cuma mempunyai 7 kelas smggu.. alhamdulillah sikit! hari bahagia beta hari jumaat.bukan sebab dapat kereta sebijik atau banglo sebijik pada hari jumaat.tapi  sebabnya sayang cinta beta terluah utk makcik jumaat kerana no class on that day! yahoo0ooo!. baiklah. kita kembali ke topik asal. sesi membebel ringkas sudah tamat. harap maklum.

maka harini dengan kesempatan yang ada pada jam 9.50pm..waktu malysia plus lepas isyak plus  lagi sikit qiamullail ;p.dan juga  bersama gigitan makhluk terbang iaitu si nyamuk hampeh, yang gemar mencuri dan merompak darah manisku. kau memang kurang asam!.haha..akan tetapi dgn kekuatan jiwa ini raga ini. saya masih meneruskan kewajipan macam biasa terhadap makcik khamis binti spontan. dan spontan khamis saya adalan sepeerti berikut ;)

biar lidah berkata  kata. jangan jiwa meronta ronta.kenali hatymu sebelum mengenali hatyku. redakanlah amarahmu.

3 maksud. apa perasaan anda? 
jangan dikelukan lidahmu untuk berkongsi ;)

16 comments:

SyazwanSarawak said...

kena sedar diri terlebih dahulu.

eh, entah betul ke tidak andaianku ini ><

aremieroul said...

hurm..
erk..
hu3..
:)

amir aizat said...

jgn jiwa meronta-ronta,huhu like it!

kunci locker said...

hahaha...wah..terbaek..dpt jawatan pe wey??

kim heeruul said...

gua fenin fikir maksud tersirat nye...keh keh

Ku Azhar said...

btl3...xbaik mrh2 :D

I do I need Iman said...

syazwan; panday! btola tue sipi sipi je;)
aremieroul; hahha ape yg nk dikatekan?
amir; kihkih. i like too!

I do I need Iman said...

kunci. jpk je.. jwtnkuasa pwkilan kolej? haha
kim; orang jiwg jw phm. hihi
ku; btol btol.--->upin ipin ;p

Farhana Jafri said...

luahkan je apa yg ad dlam hati??

angah said...

terbek...:D

I do I need Iman said...

farha; dah luah aritue kat sb. hihi
angah; eh suamy! haha

cik dot said...

biar lidah berdiam seribu bicara.
agr jiwa mronta2. ak da knal htimu. amarahku mmg xley reda.
hahaha. ;PP

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. terbaekkkk :D

moh al tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/adore-with-him.html

Farierahasanz said...

biar lidah berkata2 agr jiwa tidak meronta : elok berterus terang dr jiwa merana menahan perasaan . .

knali aty mu sebelum kenal aty ku : pahami lah kehendak aty mu sebelum kamu cuba memahami kehendak aty org laen .

reda kan lah amarah mu : jgn laa kaw cepat berprasangka buruk sebelum kaw berlaku jujur dan pahami lah aty mu sedalam nye. .

*eceh , ayt aku . .hahaa .. maen reka je tuh. .hak3

Pendamba Mawar said...

tesenyum..

I do I need Iman said...

cik dot; amboi kau. kalah aku weh! jiwang!

syazana; oke dear. thnx. nnty mwr jnguk ;)

fariera;wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww! giler kentang translate ne.
almak hmpir betul lah..yg ketige je kurg sikit btol.
series best ;) tq syg.

pdmba; tersenyum jua ;)