seribu satu cerita tentang dikau.

salam ramadhan mubarak. salam puasa penuh. nak jugaak puasa penuhh! xmalu.

hihi. harini gua bersemangat. entah. taktahulah nape. mungkin overdose tidur. hehe. tak sedar sedar pulak kan. bangun bangun je mate gua macam panda. habis kena perli oleh ibu tercinta. ibu gua? baru tadi gua buat facial treatment kat muka ibu gua. nak tergelak pun ada. orang senyap je kalau buat. ini setiap seminit macam macam perkatann keluar dari mulut ibu gua. gatal la pedih la geli lah. dah habis pulak dok belek belek depan cermin lebih dari 5 minit. haiyoo mummy....;), 

back to the story. gua nak story satu tempat yang pasti mencuit haty hati gua bila tyme tyme macam ne. disebabkan tempat ne jugak la gua ada story macam how i met your mother(movie) tapi versi pendek je.
how i met my old friends?
apa lagi dan semestinya ialah.
BAZAR 
bazar ramadhan pekan meru.pekan busy.daerah teramat busy. 
negeri paling paling busy. (-_-')
sampai subuh gua cerita pun tah habis.ragam budak budak di bazar. -_-'

1) tempat ne bagi gua sakit jantung dan hampir berhenti jantung gua. gua pantang terkejut. samaada melatah atau muka gua gerun semacam macam tengok langsuir. mana tak ya kawan gua suka suka je. HOI! sambil cuit cuit dari belakang. bila terserempak di lokasi tersebut. tengah ramai ramai manusia pulak tue. mengucap gua panjang panjang. sebaik belum ajal lagi. alhamdulillah.....takpun mamat mamat penjual tibe tibe menjerit " haaaaaaaaaaaaaa akakkkkkkk! 3 singit singgit kakk!mari kakkkkkkkkkkkkkkk..! . gua ada telinga yang waras lagi dan mampu mendengar la bang oi. dan gua terasa tua tiba tiba. . .

2) manusia macam sardin. sardin pun xmacam manusia. gua suka perhati semua gelagat mereka. macam macam rupa dan pasangan gua jumpa. dari lelaki hensem isteri tak cantik ,bahasa kasar huduh sangat. pastue muka dia macam rosak. kesian gua tengok. tapi tengok macam happy ending je. alhamdullillah.hehe. lagi satu gua terharu tengok satu family versi montel jalan bertiga. tengok si abang membelai adik lagi dua orang dan pimpin melintas jalan. alahai terharu! *dalam hati terus kata , takpa kalau ko takde awek.haty ko mulia*

3)macam macam makanan yang pelik pelik. gua kadang naik bingung. makanan apa ke ntah namanya. gua pun lupa. habis lah reject lagi . failed ne failed.! aduiyai. hanya mampu melihat dan tersenyum ke arah makanan yang pelik pelik tue. kalau lah makanan tue senyum kat gua balik cemane? tobaaat lepas ne kena hapal semua. haha. kadang rupa makanan  tue fst tyme gua tengok. hihi. cantik tapi semestinya sedap.

4) gua akan start mengidam!. gua nampak tue nampak ne nampak tue nampak ne. mata gua yang rabun pun dah jadi ok sebab dah nak nampak semua. haha. banyak betul kuih kuih yang mengliurkan hati gua. puding telur! sampai sekarang hanya mampu lihat. nak tapi tak beli beli. roti john! semalam melantak sikit je..abang gua balik habis dibuatnya! tau fu fa! gua takdelah ngidam sangat tapi tue memang kewajipan ?. murtabak! mahal sangat. gua mampu tapi buat buat tak mampu. lagi satu air soya panas. nyummmy. memang senang beli tue je. mummy nak panas yang lain nak sejuk.. haa amek yang ne. habis cite! nak sejuk sila bubuh sendri ais kan. homemade ais.

5) susah bhai nak jimat. gua ne memang jenis jimat. semester pertama gua dok kolej. makan sehari gua antara RM3 dan RM 3.50 kalau lebih tuh RM4 jelah kan. semester kedua pulak dalam RM 4. semester ketiga dalam RM4 ke RM5. standard rm4 lah kan. orang pun pelik dan pusing tengok gua punya buku bajet .gua ada buku bajet. engkau adee? haha..4hengget jeeee? gila ke apa ini olang. makan bila lapar.berhenti sebelum kenyang. ikut sunnah?. tak gua tak bape nak ikut. style gua.  gua makan sekali je sehari. biaselah breakfast plus lunch pukul 3 paling awal. haha.*sila jangan ikut aksi berbahaya ini.

*haritue gua bebel kat mak gua tak berhenti henti beli kat bazar. pelik bin ajaib. gua kata mak dah lah tue. makan jelah apa yang ada. mak asek tanya gua nak tak ni nak tak tue. orang pelik tengok gua. hehe. tahu mak mana tak sayang anak kan. silap laa bawak gua. gua taknak membazir. hihi.
gua teringat kucing serius tiba tiba. ahaks. haha. ;p

6) dan paling penting gua jumpa perkataan ini ' how i met my old friends' . serius best. wah wah rase teruja jumpa balik kawan kawan zaman hingusan. zaman paling kelakar n tahpape kan. muka smua lebih kurang lagi. yang memebezakan cuma jerawat dorang dah banyak ke dah kurang. haha! stress sangat ke kat U akak abang oi! hihi. muka gua? gua ofcourse lah licin takda dah gunung gunung jerawat sesat atas muka gua. hihi. gua pernah ditegur dullu.eh muka kau takda jerawat dahh!.haiyoo...dah gua jual produk kulit kesihatan kan. ;) . dan mesty gua jumpa coupling zaman hiingusan . wah sampai sekarang still lagi. tabik kat lu la bro..gua? haha...no komen... ;p

*terima kasih bace. sebab mulut gua tak henti membebel. lagi satu sebab gua tahu ne macam entri bohsan...;p
ya atau tidakk?

15 comments:

Janatul Ashikin said...

kih32...klaka2....tergelak2 bce..tp mmg btul tu...bazar mmg padat..sepadat2nya.....time kt situlah semue kengkwn lme akn jmoe blik......yg bestnye....dpt tgk mcm2 jnis org...peniage pun cm pakse je kite beli brng die..huuu

Pendamba Mawar said...

hehe..macam2 la kamu ni..hehe... tahun ni xjejak bazar lagi

Faiz said...

neway..aku baca smpai habis tau..huhu..msih kekal gn entri pnjg2..huhu..=)..aku baca nie asyik tersengih je..xtau la npe..haha..

muhamadsufian89 said...

perghh jimat betol kau ni kan. aku habis jimat pun mesti rm10 jugak sehari. makan 2 kali sehari. kalau makan sehari je memang takleh buat apa2 langsung la aku. huhu

I do I need Iman said...

janatul; fuh sebek ade orang gelak. hahaha/ mekaseh dear. mmg pun...pening plae otak kat bazar tau. tp mknn best.

pdmba; hehe saye mmg mcm3 kan. hahha. jejaklaah!!

faiz; haha. alamk da try lah bro. insyllh ku cuba. wakkaa. sengih? ko waras kan. hihi

I do I need Iman said...

sufian; hahha sebb tue r dulu aku gedebab jugak. skrang dah cekeding cam tiang lampu. hahaha. laki susa laa

Chachos Cheezy Wedges said...

gua rasekan.. xde pape laa... hahahah!!

I do I need Iman said...

chachos; apee yg rase. bek bgtau.jujur!

Mekz's! said...

lol! lawak lawak!! :D

Kucing Serius. said...

Ehhhhh ada akuu laaaaa. Comelnya akuuuuuu ahahahaha


Btw,memang pun. Bazar ramadhan is a lot better nak compare dengan bufet. cukup lah makan sket sket. bayar rm70 pun jadi tahi jugak. bukan kita makan semua yang hidang kan?

and bagi aku,bazar ramadhan memang tempat nak jumpa member. datang tu,aku rasa,dah jumpa cikgu,junior,senior semuaaa. rasa macam jumpa satu sekolah. ahahaha

I do I need Iman said...

mekz; haha aku rase cam buat cerita lawak pulak -_-'. tq

kucing; seee see. aku igt kucing laa!.hehe so sweeet ;p. ko xcomel pun laaa. haha.

yep setuju. bazar rmdhn tempat jumpe semue member lame. nostalgia semua datang balik kan kan ;). tq

I do I need Iman said...

mekz; haha aku rase cam buat cerita lawak pulak -_-'. tq

kucing; seee see. aku igt kucing laa!.hehe so sweeet ;p. ko xcomel pun laaa. haha.

yep setuju. bazar rmdhn tempat jumpe semue member lame. nostalgia semua datang balik kan kan ;). tq

Oppa Kudin Nz said...

lau dh pegi bazar tu memg xbole nk kawal nafsu dh..

haish,xkn mkn skali sari je kot time duk kat u..x lapar ke..

khairin said...

puding telur xyah beli, mahal sgt, membazir je, nnti syida balik meru syida buat la 1 loyang, mkn la puas2! huhu...

I do I need Iman said...

oppa; hehe name pun jimat. mcm ne tak mcm tiang kan,. takpe...dah biase. salu mkn nesvita. no hal ;)

irin; kahkah. bilaaa ye nak balik tueeeee!.cptlah blik...mls laa nk post ;p