kakak ku kawin lagi!

salam semua. salam santai sepoi sepoi bahasa.

beta berada di rumah tercinta. ketenangan kembali seperti sedia kala. kemalasan kembali menyelubungi. kesibukan ku tolak jauh jauh pergi. kepeningan mula kekurangan. kesenyuman kedamaian hanya menerjah di ruang mata dan kalbu. keselesaan di rumah menyapa.kemasakkan kembali menghantui. yeay! lame tak masak.mengidam. ke final kan tengah di alami. tetapi mengapakah beta seakan meng honeymoon kan diri. oh biarlah diri ini ke alam fantasi sementara waktu ini.
    -oke ayat bm hancur hancus hampeh,failed, into merapu tamat-

on my way to the isi.
kakak ku kawin lagi! OMG. mungkin ada yang bertanya2 eh takkan cerai kawin cerai kawin kott.  eh tadalah u alls. i banyak kakak okayyh. 5 perempuan 2 lelaki. sape suruh. kihkihkih.4 dah berumah tangga. maka 3 december lepas hari keramat. hari sejarah. beta akan ada abang ipar sorang lagi. sudah ada dah punn. nama panggilan manje, abang geeeeee! haha comel gile. rasa kelakar pulak. makin ramai laaah penghuni rumah ne. Omg! anak buah lagi. sekrang ada tujuh. lepas ne tambah satu lagi. haiiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!. -_-'. pengsan suda. jom layan seketika. beta buat simple2 je ne. dari adikmu. untuk kakakku.  kihkihkih.

on the top of the isi : untunglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dah kaweeen kannnn. tahniah ;). seribu darab seribu kali beta jeles. beta bila lagi? tunggu bulan jatuh ke riba la gamaknya. tunggu bintang datang memanggil. tunggu pelangi datang melambai. kihkih. muda jagung sangat lah. mak beta kata. kena lepas 22 tahun. takpun umur 22 tahun tue umur wajib kawin. hakhak. sabarrrr jelaaaaahhhh ya. pejam celik pejam celik jeeee cik kiaaaah! huish. tamau tamau...macam best, tapi belum sampai seru laah cik kiaaah. -abaikan sesi berangan ini- teeeettt...

suasana: macam biasalah. sederhana tapi kepenatan melampaui batas. dengan exam final of the year. final yang mencekik darah .selang sehari selepas kenduri pulak tue., hah tatahulaaah jawab cemana. sudah lepas. menggigil la lepas ne tengok result kan. doa baik baik saja yaa!. dan history of the wedding of the year ne. siap ada playground buatan sendiri di sebelah rumah.untuk tujuh anak buah yang-kenakalan-tiada-dapat-ditandingi.hihi. gembira bersama mereka.

lagi satu cerita sensasi : beta jadi pengapit time nikah. putih semerbak lah kan liplapliplap orang kata. padehal jubah putih manik biasa. dengan selendang hijau main pusing lilit pusing pusing je haaa kat kepala. sah sah orang cakap. aik pengapit kee yang nak kawin ne. macam dah lebih je dari pengantin.cantik sgt kooot. -_-' , gua siap kena perli masa nikah tue, kan gua  duduk bersimpuh sebelah pengantin, ada orang bilang. macam gua yang bersimpuh menanti sang suami. haish.

p/s: (gambar pengapit tak dapat lagi. bahaya letak. kihkih ) kalau takda kenduri jangan harap lah beta nak sentuh alat penghias wanita terkini : make up, cincai pun jadilah. hak hak. lagi satu : inai inai inai. !
insyallah tiga tahun lagi: ayat berani mati

11 comments:

Pendamba Mawar said...

comellllll kakak..adik dia comel gak.lalala

Nyamuk Terbang said...

alalala comel
adk dia bila lak

I do I need Iman said...

hahha:pm: adik beradik laa katekan.
nyamuk: huish bagi lah lagi 4 tahun. haha

niamarlissa said...

tomeynye dye... sweet family

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. comelnye kakak.. adknye mct comel ^^

I do I need Iman said...

nia: sebek awk perempuan. hihi.tq
bolat: alahai malu malu. ;p

Benrauf said...

3 tahun lagi tu hantar kad ye. Amin.

Mama Khairin said...

sabaq sabaq la dulu kot...

I do I need Iman said...

ben: kahkah. insyllh laa kn.
mama: hihi memeain jelah tuee.

Nadirah Ahmad Azam said...

macam kenal gambar diatas, anyway tq for ur post n picture, much appreciate it ;) -your sis-

I do I need Iman said...

hihi. xkn xkenal diri sndri. okay. no problem ;)