youu..kampung sangat kewwww i?

salam you alls.salam gedik satu  dunia universiti.

haha. eiuyuueee... nape you alls gediks sgts ne. menyampah i tawwww. youu neee kannnnn. tak sukeee tawwwwwwwwwwwwwww...yaksss.
(rasa tak boleh banyak lagi ke 's' dan 'w'. haha.) beta pon tak paham. tapi kadang itulah dikatakan bahasa up to date? bagi beta bahase up to late. its too late nak gedik gedik la . haha. habes hancus bahase ibunda tercinta. maka kali ini beta sendiri akan cuba jangan main shortcut bahase ibunda beta. haa lagipun beta sendiri masih guna bahase ibunda seperti perkataan 'beta'. kihkih, bajet orang besar.

tapi mereka berkata : bahase up to date begitu, memeriahkan suasana dan menciptakan keadaan yang agak moden , sosial yang macam orang up to date jerr pakai...orang kampung lapuk macam kita mana pakaii kaaaan. pelik tapi benar. n selalu. pakaian dan tingkah laku mereka juga up to date sangat sangat. gerak geri. percakapan . nampak hot n vogue kerr? liuk lentok. oh mak ai! OMG!. kalah ratu datin you allsss..

 pakcik google suke sgt bagi gambar datin siti ne. hehe you alls. padehal gua search baju kelawar? ne baju kelawar ke? bukan. baju gua tak vogue camne.. ne baju datin datin jeee. lebeh kurg laaaa  ;p


kisah benar : maka hari ini. hari panas sedunia. hari hampir pitam beta. dan telah diclaim muka beta muka seorang pesakit yang pucat..., ingin menuju ke destinasi biasa. destinasi membeli dan mengeluarkan duit. beta harini memakai baju biase biase sahaja. baju kelawar tangan panjang. disebabkan kelas tiada atas peperiksaan yang bakap dihadapi. so beta mmg selamber hari isnin orang cantik cantik. beta macam baru keluar dari hospital. dalam kolej jee punnn. maka  tup tap tup tap jalan. usha sane usha sini.. tup tap tup tap. turun tangge. tup tap tup tap lagi.... sampai cafe. usha usha jeling jeling lauk semua...sambil buat muka pelek, kenape susah nak dapat sayur yang sedap. bila laa aku nak gemok. ahiyoo. lepastue korek nasi. mampatkan dalam polisterin bagi kasi banyak. mana taknya. dah bergendung gendang tali kecapi perut gua lapar kemain. meronta ronta minta diisi dengan nasi idamannya .nasi putih. -_-' . oh gua ratu melantak. makan banyak. tapi ikut mood. haha

kemudian. selesai memberi note 1 ringgit 4 keping dengan pulangan 20 sen. memang agak murah apabila nasi gua mampat bukan kemain dengan ayam ala ala kentucky dan sayur bendi yang keras giler.  apa boleh buat. gua jalan pulang ke destinasi asal. tup tap tup tap. turun tangge keriangan. tiba tiba.... oh mak ai!. orang up to date tegur i la youuuu allss......tersentap gua
" eiiiiiiiiiiiiiiiuuu mawar.....apa baju youuu pakai neee. sambil jeling jeling tak puas hati pandang gua, eii maluu jeee. tgk ne kak. ape bende laa pakai baju camne' sambil tunjuk gua kat akak yg gua kenal jugak, akk tue dah pelik pelik dah. pasal akk tue bukan up to date, akak tudung labuh. -_-'
kadang kadang makcik up to date ne mngatekan. ' baju cik kiahh mnee laa kami kami orang kampung pakai ne. tak best langsung.' maksudnye. tahpape n memalukan ? OMG!. lempang nak?
maka gua buat senyuman kambing tak kambing. dalam hati gua : ikut akulah nak pakai baju ape pon. bukan aku ade kelas pon. kalau laki kat luar tu tgk taknak aku pon takpe. bukannye aku nak kawen sekarang. hahaha. lagi longgar dari baju youu alss yg nak sangat dedah semuaaa tue. . ne baju kelawar my mom bagi tauuuu. youu alss jangan nak mnggedik comment tah pape. biarlah besederhana. bukaannya i tak cukup kainnn you alss. haha geli geliman pulak bahase up to date ne. oke lepas ne i pakai tshrt biase n seluar tracksuit jee. kalau you alls nak kate i ketinggalan zaman jugak . taktahu lah. tak dapat eden nak tolong.

p/s: cik kiah tak cik kiah. up to date dengan dunia akhirat juga ;) muhasabah diri.

9 comments:

kim heeruul said...

haha..cik kiah tu lahir2 nampak kebaya..dia tak nmpk bju kelawar tu.

Ayie Nano said...

i luv u....

I do I need Iman said...

kim: ntahla. pening i dgn cik kiah tuee ;p
ayie: ????

Pendamba Mawar said...

pelik2 jer..
demm u ayie nano

Eyda Syahida said...

hahaha asal ngn budak tu? dye pakai dress ke nk pg cafe? nk turun beli mknn je pon... aiyooo..

CekbOlat-bOlat said...

bdak tu tade etika lah.. smpai ke cafe un nk pkai up to date.. agk2 lerr.. pkai ta ikut tmpat n masa uptodate la sgt.. up to hell ade lah

I do I need Iman said...

pdmba: hahah. haa kenape kah?
eyda: pergai manusia. kepelikkan kan?. g mane mne dye mmg up to date!
bolat : huish. jgn marah sgt. takut akak tau. hehe ;). tq

Fiera Pirot said...

hahahahahaha.....

I do I need Iman said...

fiera; smpai hati you gelak cmtueee..