bila aku sudah terleka.

salam rakyat jelata.

minggu ne minggu penat sikit dan minggu bahagia. asal pulak? haha dah beta tentukan nak wat cemaner. bahagia lah gamaknya. terima kasih dear ;). harini beta sihat alhamdulillah. cuma virus selsema mawar je melanda. virus selsema burung habes daa. tapi virus beta terus berjalan. hadoii.  okayhh detail berblogging kali ini . bajet mak datin. ( kenapa sesi meroyan beta tetiba pendek?. hehe. no idea. sape suruh asek sengih sorang sorang)

tempat : atas meja dalam bilik di kolej seroja, depan ada cermin tingkap, takde pulak beruk main intai kali ni. good boy!
masa: macam dah malam. pasal cermin depan gelap. langsir terbukak. alamakkkk..
mood: sekejap blur sekejap senyum sorang sorang, manetah roomate hilang, bersendirian lagi
situasi: menenangkan. mendamaikan. disayangi. ? layan lagu jiwang . haha

haha macam kelakar je. beta baru habis satu benda yang melalaikan dan melekakan, dah lama lah jugak tak buat benda alah ne. hal ini disebabkan oleh terjumpa benda ne  dekat rumah kawan bilik, makcik diya dior. haha. mengamuk dia beta panggil gelaran buruk tue. habes punah rumah tangge kitaorang nanti. duduk berdua kan. macam macam leh jadi kan. haha. rindu makcik busyuk tue. takpelah nanti korang sekalian akan kenal makcik busyuk beta tue. kami selalu berjauhan kadang kadang. tapi kalau dah dekat. serapat yang mungkin ;). seeerat yang mungkin.

okeyh. kembali ke dunia asal. berpijak di bumi nyata. tabiat beta yang melekakan adalah seperti berikut :

apabila beta menjumpai mu wahai makcik novel! 

serius kalau dah jumpa makcik novel. jadi hantu novel. macam magnet berjuta juta ada kat novel tue. lepastue. mesty satu hari tue dah habes bace. kadang tidur pun buat donno je. padahal tidurlah saat paling bahagia beta. sanggup habis masa dengan beliau. buah hati hati hati pon tolak tepi. haha.  dan terbayang bayang watak tue. sambil bace sambil emo emo membebel dalam hati marah kat watak tue. padehal watak tue tak wujud pon -_-'. haish.
eh tapi macam baik sangat pulak nak bace english version. beta tak bace lah novel english. penah tapi jarang. takde sape yang nak bagi pinjam. helloooo. beta tak penah penah lagi dalam hidup beli novel sendiri. mahal sangat rasanya. selalunya pinjam dan cilok kt kawan baik baik beta ;). tue yang sayang mereka lebeh2 ne. novel apa? macam biasa. novel jiwang. tapi tak semua. ada yang advance macam kisah di hutan belantara sana dan sebagainya. sebab tue lah gamaknya beta bab sajak or jiwang lajuuu je? hahha. praktis kan. .  .  . lagi lagi ada yang panggil beta dr cinta. membaca kisah cinta dan melaluinya tak sama kan. senang nak lihat susah nak rasa. kan kan. .kali ne novel ne menjadi pilihan ;)
tak secantik mawar juga. ;p. haha. perh! beta cakap. adoi. habis terlihat keperempuananku. beta nangis sakan kot. kalau tak. tue bukan beta namanya. malu beta dibuatnya. kemana mana je beta bawa. dan kemana mana tue jugaklah beta nanges. habis kena cover depan orang ramai. haha. cerita ne gadis tue 19 tahun dah kawin? habis betaaa ne? belum lagiiiiiiiiiiiii!. comey lote dan terbaik watak tersebut. siti zarith zahra. dan luqman hariez ;).luqman terpaksa pillih salah sorang cucu mak tok dye daripada 7 orang cucu nak dijadikan isteri. dalam seminggu kena pilih. perh. kalau korang wujud. beta respect sama lu olang. tue je kot nak membebel pada malam buta ne. . sekiannn pakcik makcik!. 

disebbkn kehulur hilir. salu novel beta bace. ade kesan sos atau kicap. haha. sory kawan kawan!. Mengidam lagi nak baca yang lain. uwarghh ...

16 comments:

kim heeruul said...

gua dah lame tak baca novel..
skrg baca blog je..keh keh keh.

Pendamba Mawar said...

hantu novel..lalala

RinsyaRyc said...

tak secantik husna memang best! tapi tak puas hati ngan husna sikit.. = =

adik sendiri punya tunang tu weyyhh.. ><

Eyda Syahida said...

same macam kim tapi sekarang berjinak2 balik bace novel. maklumlahh.. cuti sem kan.. hiks! ;)

Ayie Nano said...

ni mls msuk cni ni....da ngantuk da xpsl2...lagu ni wat bro nk tdo....hmm...serta mngingatkn dirimu pd hatiku....aceh ceh...har har har....aummmmm...lgu best rr jeles...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :(

I do I need Iman said...

kim: bace novel dari blog. sagt lain.
uwekkk. lain lain!

pm: biarlah. sekali sekale.

I do I need Iman said...

rinsya; tuelaa. sakit jiwa ngn husna. pdn muka bila kene marah ngn fauzi . haha. jhtnye ak nee..

eyda: yeah. camtuelah jinakkn balik! best ape.

ayie:mgade ngade yea. ala sorylah ngntok. hehe. jiwang plak ea.

atiqa aris said...

suke bce novel eh.hehe

Rien Rose said...

wah~ dh lame xbce novel.. hehe

Finaz Jaafar said...

MCM SGT BEST NOVEL TU

I do I need Iman said...

atiqa; suke teramat laa syg!
rien; jom bace bace. tak pon buat gath bace novel. ahha
finaz: takpayah macam. mmg best gilerr!

bubu laa said...

kim ckp..die x bace novel dah..tp aku laen..novel da x bace..tp aku tgk teleNOVELA..lalalalal~

PUTERI SALJU said...

wow...!! 19 tahun dh kwen..?? sound nice... haha... kat bilik ak banyak novel neh... meh singgah meh... :D

I do I need Iman said...

bubu: hahaha maaf telenovela. tak stersenarai laaa bubu nee!

fatin: yekeeee??? nak naaaak! ko bilik mane dok.!

RinsyaRyc said...

dah bace tak jauh dari cinta? adah hamidah? <---nangis2 bace cite tu

I do I need Iman said...

risya; bagilaa mawar pinjaam!. belum bce lagi ;p