saya rindu awak. sangat .

assalamualaikum dan salam satu panas berpeluh peluh.
rasanya sang cuaca susah untuk merubah dirinya terhadap sejuk damai.. disini di taman metropolitan. di taman bernama shahalam anak kandung kepada selangor dan jiran sebelah kuala lumpur.. dirasakan bahang merata rata tempat. wahai shahalam. mengapa dirimu panas jua jika malam malam buta begini. dan seterusnya saya sebagai makhluk shahalam ini terasa dibakar hangus dalam oven suhu 250'c. oh mak ai! daging manis sedap siap satuuuuu! tak pun siap kuih raya jenis daging! haha.

mukadimah: yang tadi tue sesi meroyan. sekarang baru start, haha.
 sudah hampir dua minggu lebih ku biarkan lipas berkeliaran. sang labah labah membuat sarang bertaburan dan semut semut comei membina istana pasir atau sarang kota semut yang senang untuk dipecahkan. ku biarkan semua serangga menghinggap senang lena selesa teramat di  teratak blog ku ini yang telah menunjukkan ditinggalkan bersendirian dan kepiluan. maka aku kembali untukmu semula . membawa segala ridsect , TAK BERI PELUANG!. dan segala penyapu lidi menebas segala sarang yang tercipta sejak 2 minggu lepas......dushhhh!!!. paang,,,pungg!!! haiyaaaa... ...iyaaaahhh ! bersih sudaaaaaaa. yeaaaah! ;).
*sesi pengenalan yang hampir meroyan

isi kandungan: maka harini hari ketujuh raya mula menjelma. dan ditakdirkan disini aku meyentuh lappyku dan menaip serba sedikit dan memanjakan diri dengan rutin harianku. berblogging;). dan yang ku rindu ku ingin ku mahu ku mahu mahu tapi malu. ku teruja . dan amatlah teringin senang cita lah kan. adalah edit. edit gambar wahai kawan kawan. sekarang dah ada diploma photoshop. upgrade sikit lah. dulu foundation edit dalam website je.. mcm www.picnik.com kan ! dulu zaman ribena. ini jelah laman utama.game zombie ke angry bird ke buang jauh jauh. movie korea lagilah buang jauh jauh. haha. hanya ini!  kesiaaaan.!

tak payah cerita.. benda ne lagi femes dari lady gaga dengan mamat putih tue. 
pakcik justien bieber bibir tue. ! sorry u tak dapat cairkan hati i macam pakcik photoshop.! haha

isi kandungan yang mungkin lebih utama: jadi dah ade diploma photoshop. dan apabila jari reruncing yang comei ini mengedit. maka dipilih gmbar berikut untuk disesuaikan dengan mood happening raya. maka terlihat lah gambar seperti di bawah. yi haaa! alhamdulillah. giannya tearaamat. contohnya kalau lelaki. macam kalau tak tendang bola sepak setahun tak sah! kalau perempuan, kalau tak tacap muka make up sampai jadi badut setahun tak sah! haa macam tue lah kawan kawan. maafkan atas keterujaan ku yang melampau. sila cuci mata anda dahulu di bawah. 
SELAMAT HARI RAYA SEMUA 
maafkan mawar yea. maaf zahir batin ibuk ibuk bapak bapak ;)

 khas untuk rakan tersayang ;) kawan seperjuangan . seperti . makcik hani! dan makcik shida!
miss both of u. ;) dan mereka yang tertulis dalam hati ini.
khas untuk bloggers;) mekaseh awak semua.
;')

18 comments:

Faiz said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin..=)..

Heidi Shafiq said...

aku jeles dgn org pndai gune photoshop ni..

Finaz Jaafar said...

selamat hari raya !
eh aah la..blog kte sama layoutnyer..hehe..comel kan??wink2~

kim heeruul said...

selamat hari raya.
dh dpt ilham nak meng'edit la tu..=)

I do I need Iman said...

faiz; haha windu nak ade komen.! maaf juge.

heidi; haha heyy jgnlaa jeles. jom laa belajar. igt celik2 dah pndai ke

I do I need Iman said...

finaz; hahah kan kan. susah nak cari yg same. comel. n xde mase nk tukar snanye ;p.

kim; haha. yep. dapat dah. puas hati. SHR!

Ku Azhar said...

cantik!! ajar abah!! :D

Yazlie Fizrie said...

selamat hari raya.. :)

cik dot said...

rindu r sgt. ;PP

I do I need Iman said...

mehla abh beraye skali. ta nk abh ajar! hhaha

I do I need Iman said...

yazlie; selmt hari raye gak awk;)
dodot; memg terindu teramat tauuu.

theklon network said...

selamat hari rayaaaaaa , miss yoO , haha

Noorul Amera Adnan said...

selamat hari raya :)

Pendamba Mawar said...

akhirnya kembali.kihkih

I do I need Iman said...

theklon. miss yo0o? too? haha
noorul; slmt hari raye dear;)
pdmba; mane leh tak kembali kan.... ;p

azie Cheesy said...

selamat hari raya :)
semoga terus mendapat ilham dan mood utk terus mengedit gambar yang cantik2 :)

amirul iman said...

sokong heidi syafiq. !
jeles toi org pandai pakai adobe photoshop ! :)

I do I need Iman said...

azie; slmt raye gak. aminnn. terima kasih dear azie.

amirul; hehe men sokong2 pulaak daaaah. eh baru jeee belajar ne haa. men hentam jee. ;p