Gua mati hidup semula

Salam pakcik-makcik yang comel lote tu. .Sihat Semua?

Nasib blog beta : Beta rasanya last update entry kat blog cikai ni tadi check terjah adalah rupanya dalam 19/18 haribulan 10 tahun 2012 . wah oh mak ai dua bulan blog busuk ni bertambah busuk & kusam. Sedih jadi awak. Maaf ya.

Tiba-II beta bernafsu untuk menulis sebentar blog ini, sebabnya kerana jenguk tadi masih ada yang sudi follow walaupun beta takdelah update sangat kan. Naluri keibuan dan kasih sayang beta terhadapat blog ini masih utuh cuma berkurangan & hambar. Begitulah ceritanya tentang kisah ' Si pulan anak terabai' HAHA.

Kisah 2 bulan beta :


Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerana derita
Kau yang dingati terpatri dalam jiwa
Kisahmu berbulan terpahat dalam memori
Mengajar erti merapikan diri & senyum selalu
Menjadi body guard yang garang disisi sentiasa
Namun semuanya indah seperti mimpi
Mimpi yang pasti akan bangun kembali.
Meragut kenangan dicampak ke tepi
Kau pergi tanpa kata yang pasti
Keseorangan ku tergapai lagi dan lagi
Kau hanya pasrah dgn takdir & menyendiri
Kini ku pasrah segalanya tentang dia
Hanya menanti cinta DariNya.

Mati. jiwaku mati. Tapi kini ku kembali bangun mengharap padaNya. Sungguh beta bukanlah sempurna di mata sesiapapun bahkan tidaklah lagi sempurna di mata Pencipta. Dorongi aku. Bimbinglah aku :")
p/s: sesiapa yang bace gelak-gelak siap, cili mulut tu kang, arahan dari kerajaan kena sedih jugak. ! :P ( beta memang suka start pusi / sajak dengan lagu. harap maklum )


Azam tahun baru 2013: Nak sangat lah berubah kepada jwa yang kuat-kuat-kuat daripada jiwa yang kosong-kosong-kosong. Mudah-mudahan hati ini selalu berada di jalan indah Mu Oh Tuhan. That moment bila hati x tentu arah & gundah gulana, kembalilah padaNya, untuk betulkan suis wyre mana yang tercambut & rosak tu. Confirm ok :)


pesanan bonda yang secara tibe-tibe : lagi dua tahun kalau ada calon on jelah- on jelah means kawin jelah. mana nak cilok tepi jalan ke bonda oi. ha sape nak daftar borang jumpak mak. haha please la. In Sha Allah lah kan. syarat bonda kalau dah umur tu 22-23 wajib untuk kawin bagi perempuan dalam keluarga ini =,= . sekian wassalam -________________-"
Twitter kerajaan beta : burung biru biru- kekasih hati 
Kalau nak tanya *kalau eh* : Ask me

 "If ALLAH SWT can take away something you never imagined losing,Then He can replace it with something you never imagined owning"

6 comments:

Al-Azrul Iqmim said...

done flw..flw me bck k :)
http://mimque.blogspot.com

I do I need Iman said...

alahai ok :)

Mysara Ab Rahman said...

done follow hre..:)
do visit my blog..http://mysaraabrahman.blogspot.com

I do I need Iman said...

okeyh.

tyka said...

semoga azam menjadi kenyataan..
focus!!

http://sitiatikah.com

I do I need Iman said...

insyallah:)