aku ada 4 scandal. kau ada?

salam semua. hye uolls: hye makcik pakcik nenek datuk datin cicit semua!

pengenalan : hamboi cik semah lama tak jenguk sini kan. cik semah lupa daratan ke . ke daratan yang lupa cik semah. hampeh la cik semah ne kata nak setia pada satu. tapi ne sudah ada kekasih baru. haiyoyo. cik semah mintak maap ler dekat pakcik blogspot kadang kadang lupa scandal dengan pakcik ne. hihihi. tulah pakcik gigi jongang kedut bukan kemain rambut pun senget sangat janggut serabai. hish hish. tapi cik semah sayang jugak lah walau seciput seconet bak kacang takkan lupakan kulitnya. :)


on my way to isi : cik semah nak bagitahu(zaman nenek moyang bila nama beta tuka semah ne,kuno benor pemikiran hang! ) cik semah  dah ada scandal lain pulak. sekarang dah pasang empat. amboi status macam lelaki pasang bini. tapi terbalik pulak kan. nak buat macam mana. cik semah perempuan. 9 nafsu berbanding si adam 1 jee seciput nafsu. hihi. cik semah ter-over-pulak ada perasaan kasih dan sayang nak buat macam mana, fitrah manusia kan bang akak oi. jadi kena lah implikasi segala perasaan itu jadi perbuatan kepada si dia si dia si dia si dia. cukuplah empat quota. ( pandai kau semah, hot sangat ke kauu ). mari terjah jejaka 4 hott cik semah. layaaaaann. zaaaas~ (buat lah gaya cam melodi sikit awak awak )


1) jejaka pertama  : jejaka paling popular.dia paling tua. tapi cik semah setia lagi. paling banyak kedut kedut di muka. paling ramai diminati. haisssh. paling banyak kawan cik semah dapat dari dia. terlalu friendly dan hyperactive. jejaka ini belajar ilmu menghayalkan manusia. tapi cik semah sudah tidak tertipu lagi! ohpss. pakcik facebook .
2)jejaka kedua:  jejaka muda tampan bergaya,tetaapi selalu cik semah abaikan, jumpa je mesti membebel macam nenek murai kepada cucu burung murai. hihi. selalu merepek mengikut cita rasa dan jiwa rasa ~ :P, tapi si dia selalu bersabar melayan karenah cik semah, tetapi membuatkan cik semah lagi yakin dan berdikari : encik blogspot (blogger), like father like daughter. sangat matang beb.
3) jejaka ketiga: jejaka mengumpat tapi diminati ramai, berjiwa cool dan menggemparkan mata yang memandang, lebih sesuai dijadikan tempat meluahkan perasaan dan private, tetapi senang dijadikan tempat bergaduh, jejaka yang penuh kontrovesi but hot , vogue, dan versatile :) : pakcik twitter yang comel dan suka memelihara burung biru. kan kan.hihi

4) jejaka idaman yang terakhir : seorang yang alim dan lebih warak, namun boleh bertukar terus menjadi seorang yang over acting sosial jika salah memilih kawannya. namun sering tersentap atas beberapa kealiman yang menjernihkan jiwa dan hati. sering buat diri cik semah tertawa dan tersengih macam kambing sorang-sorang, kadang insaf terus! ish ish :) .dia amat memenuhi cita rasa, bila nak jiwang bila nak matured, bila nak alim, bila nak jadi teenager jap,bila nak nakal dan sebagainya.  hihi. iaitu encik handsome tumblr.


jom tengok bila nak jiwang macam mana :
 bila rasa nak bertaubat atau alim alim sikit dan mengisafi diri pulak macam ne, muhasabah kadang kadang :)

nak lagi tahu macam mana nak matured jap, nak santai jap, nak jadi budak budak jap, nak bahagia jap, nak berangan jap. hihi boleh terjah link scandal cik semah yang keempat ini. :) ---> scandal terakhir:si kacak tumblr 

semua scandal disusun mengikut umur masing masing. tapi yang paling muda lah yang paling selalu diterjah dan dibuka awal awal, dan selalu dating 24 hours. bak kata orang lain, facebook is nothing sgt lah dear. kihkih. tua sangat kot. *gurau gurau cik pakcik mark,jgn marah tau, bukannya dia paham pun bahasa kau cik semah oii!, eh awak awak. tq reading okayh!

13 comments:

Kucing Serius. said...

Cis. Aku ingatkan cemana lah. Ahaha. Weh. Aku rindu kauu!

Farrah yong said...

ceh , aku ingatkan kawan . aku suka skandal kau yg nom 2 n 3 . nom 1 aku lupakan sikit2 . nom 4 langsung tak reti pakai . okbai

♥ Cik Zack's ♥ said...

hehe so sweet :) mmg pon kan. tp sy xdek tumbler ^^

salam prkenalan cik semah :)

I do I need Iman said...

kucing: rindu kau jugak doe kucing. ish ish. lame dah kucing abaikan aku. anda tertipu!

farrah: wakenabeb. hihi maapler.tajuk kdg camtue. tq bace syg!/ 2 n 3? wink wink. suke suke.

cik zack: hahaha sweet kan. try la tumblr. best senanye. salam perkenalan cik zack!

kim heeruul said...

gua tak ada semua tu.
gua cuma ada HOTMAIL je. keh keh keh

Eyeme said...

haha..jejaka 1,2, dan 3 dah tackle dah..yg keempat, x sedia lg kot..hahaha

'yAnA' Cute said...

wakakkaa...
terbaekk la scandal mawar..
cheq pn ada scandal gak..
rmai seh..ops..hak3..

klau scandal cm cik semah mawar nie sma je la..ade 4 gak + ag my space, friendster ,skype n tagged..so stlah di kira2..tambah ..tolak..darab...bahagi..jwpn dia ialah 8 scandal kesumeny..da lbey dragon ball dh..hihihi =0

jom dating!! ^^

ahowk orang islam said...

wanita malaysia dpt tmpt 3 di asia wanita yg mudah curang. Haha.

I do I need Iman said...

kim: hotmail la sgt kannn.
eyeme: 4 xsedia? senang je. jadi mcm hobby. best. mendamaikan.

yana: hahha comel la yana. tq. myspce friendster skype ade jugak! tapi xactive. so xjadi scndal dah. hihihi.
jom jom!

ahowk: amboi statement,:)

Fiera said...

hamboihhh tackle tak ajak!..hahahaha

Rizki Pradana said...

postingan2nya sangat menarik dan bermanfaat,,terus menulis,,karena dengan menulis kita bisa mengembangkan imajinasi kita dan menjadikan kita lebih kretaif ^_^

salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blooger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

outbound di malang said...

halo gan,
tetap semangat tinggi ya untuk jalani hari ini ! ditunggu kunjungannya :D

I do I need Iman said...

fiera: cerita lame ;p

rizki: uwaah jauhnya ketemu kami. mudah mudahan akn dikunjung

outbond: kalau kelapangan tiada masalah dong :)