saya tak bahagia jumpa awak: si kampung.

salam kepanasan dan kelembapan
maka harini cuaca agak panas dan mengakibatkan hormon dalam cell diriku tak tentu arah, lalu menimbulkan temperature yang agak tak keruan dan tak ketahuan. lalu meningkat sejak malam tadi dan pagi tadi. mengakibatkan kepontengan kelas telah berlaku pada pagi ini. segala kepeningan dan kecelaruan di otak amatlah didukacitakan. segala kesulitan amatlah dikesali. maaf zahir batin puan. ha3. (lecturer kelas yg diponteng :amat  garang) ;p

message cinta :
saya: salam, puan maaf tak dapat pergi kelas pagi tadi. im sick.
puan tersebut : okayh malam ne ada kelas. ada homework!
hati saya: puan tak kesiaann keeee....uwawa.siap bagi warning. : sambil bayang muka puan angkat kening mata bulat.(you must do the homework.! u want passs rytee.??!) ayat azimat beliau sentiasa. yes yes i do i do.
-introduction merapu tamat-


pendahuluan- maka beta telah pulang ke kampung pada jumaat lepas sehingga isnin pagi. pulang pada jumaat malam. 930 malam dan sampai pada pukul 6 pagi. bapak ah lame giler. (ekaw hingat jalan tue ekaaau yang punya) memang tak laaa kan. semua dah pandai balik kampung sekarang kannn. hihi .;p destinasi ke kedah jeee. tapi dah macam pergi kelantan atau thailand. ha3. . .sereeeett sereeet kereta jalan, lepastue kena heart attack  bila break mengejut lebih dari 10 kali -_-' .

beta mengalami tidur kurang nyenyak sebab terceruk di belakang sekali. jadi tukang dapur di kereta alza yang tak bape nak besaw n tak bape nak kecik. nak air nak makanan nak milo nak roti nak nasi nak daging. semua orderrr je kat beta. time time beta tengah ulit mimpi dengan shah rukh han pon kena kacau. lagi lagi layan anak buah sorang ne kat sebelah. kecik kecik main galaxy tab. dlm hati beta: (aku umur 19 baruuuuu dapat lektop. ekauuuu umur 3 tahunnn.. cesss!)

isi- maka anak buah beta hempap atas beta selama mana mungkin perjalanan tersebut. segala kekebasan aku dah rasa. memang takleh gerak langsung. sayang anak buah punya pasal.  tidurlah beliau dengan lena sambil air liur meleleh dan beta menahan kesakitan kekebasan pasal posisi seinci pon takleh gerak. haha. maksu sayang miqdad (nama ank buah aku laaa!) okayh ;). how mithali maksu i am. ha3
kampung beta moden sikit: ne nazak sgt dah ne rumah ne ;p

isi sebenar- tapi paling mendukacitakan bahawasanya raya aidiladha kali ini tak semeriah kampung yang dulu. maklumlah sekarang ne kampung kena pindah. takde dah rumah papan papan kayu kayu . adelah seconet batu bata dengan aircond setiap bilik. tapi sekarang pindah sudah. jadi Semi-D n banglo dekat tanah kepunyaan atok segala atok. lupala pulak sape punya tanah. banyak sangat simpang siur family mak ne haa. hehe maaflaaahhh. so beraya kat kawasan perumahan teresan yang baru. yang baru dua tiga kerat pindah. yang lain sunyi tiada penghuni. dengan sumber air takdak dan kipas syiling x pasang lagi. barang kucar kacir. oh mak ai! macam kembali zaman purba versi rumah batu. ha3.  lagi selesa kampung beta dulu haaa.

dengan tenaga empat tiga kerat. beta punggah la apa yang ptut dari rumah lama ke rumah baru. membebel akak beta. beta angkut kipas besaw besi sumbat dalam keta dia. kerusi malas besi dan barang yang lebih dari berat beta.  tak muat pulak tue. haish. sekali pulang semua family. macam buat kenduri kawen. ramainyaalaah. mana taknya beta jea dah ada 7 anak buah 7 adik beradik. apetah lagi keluarga lain.kalau anak buah nanti semua buat boria nangis sama sama.  oh mak ai! padat penuh panas pening.


sesi mak comel: mak comel beta pulak berkata: sekarang nak mandi pun susah. dulu mandi kat bilik air luas ada kolah.(takde bumbung) nak menari nari pusing 360 darjah pon boleh.sekarang...hurm sekarang bilik air kecik(bilik air rumah semiD). pusing sana terlanggar singki pusing sini langgar dinding. xsyiokk.. haha( oke mak beta saiz comel sikit) haha. kesian mak beta.

p/s: sedap giler makan otak lembu, kegemaran beta bila balik kampung. pelik? sedap broo. yummmyx3.
*tahuu lmbt dah. nk cakap gak. slmat hari raye aidiladha!

12 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

wah hhohoho acu kalau alek kg cm aok gak lah...adk brdk ade 7...acu ade 12 anak sdre...nak msuk 13...pening kepale..huhuhu

Farierahasanz said...

haha.. mcm2 citer !!!

I do I need Iman said...

teyha: amboi tiru nmpk. pening kan ;p

fariera: kalah novel kan. wakakka.

sumaiyah mokhtar said...

huhu best nye balik kpg :) cerita part by part nice :)

lynda said...

amboi bestnye dy balik kg !heeeeeee

The Bandits said...

nk ikuttttttttttttt....

I do I need Iman said...

sumaiyah: haha taknak bagi serabut kan pnjg, uwaaaa. teharu. tq ;)

lyda: hehe tahutakpe ;)

bandits: lepas dahlaaa ayie oi.

Pendamba Mawar said...

xajak pun..

hanabunga said...

study kat mana dear??
heee bes pulak yek balik raya jauh2.baru feeling raya gitu.kalau naik bas lagilah feeling.kan kan?

Zul Fattah said...

siap menari2 lagi tu..? tp kg la best . tenang je rasa..

kim heeruul said...

cerita 6 in 1 ke ? haha

I do I need Iman said...

pdmba; aik ajk ke kmpg kang lain mcm nnty. haha

hana: kat shaalm dear. feeling. tapi saket belakang!

zul: haha thts my mom ;p. best nyaman kann

kim: hahah igt ne 3 in 1 ke. byk kan cite aku. he3