12 sebab mengapa saya rasa saya sayang mak saya!

! saya rasa saya sayang mak saya. bukan rasa rasa dah. kenyataan . statement. ! 
totally im in love with u!. memangla cinta kat Allah kat famly kat kawan member rakan shabat kat buah buah segala buah hatyyyylah kan! haha.kawan boleh datang dan pergi. buah haty kadng bertukar haty. cInta Allah yg utama. tapi cInta sekunder Selepas Illahi semestinya my mom! kadang kadang my mom ne lawak. mcm adk beradk Mr Bean. haha jom bace bawah!

 sebab sebab saya rasa saya ada dia sorg jeeeeeeeee yang paling paling penting utk saya.  Puan Roosmawaty Ibrahim. anak ye name mawar! ibunye ros! hihi * wink *wink.!

kat sini saya nak listkan 12 reason mengape kenape mak saya sgt sweet sweet gitu*oh sebab sape suro besday beliau jatuh pada buln 12.. hihi. daaannn sempena saya wat contest.  saya pon trgin nak msuk contest sndiiri. . x ke bengong namenye ne! hahaha. pedulik hapeeee. hihi. utk ketahuan  lebih lanjutan sila jenguk jguk contest ini ***CONtest so Sweet ^_^***    sebab nape tah skrg saya lebih suka memikirkan emak saya,ape ape yg berlaku. u r always in my mind. oh saya pggil mummy! lupe plak. 

1. mak saya comel. haha. tembam tembam gitu. skrg nafsu makan beliau sgt tggi. sampaikan ble jmpe saya nak cerite lah sikit ape aktvt beliau semlm * mak lupe laah smlm mak makn ape.. adoiyai mummy! then my mummy sgt blur mcm saya! kdg beliau  akan cakp satu sentences dlm mase 15 minit. haha,.

2. mak saya penyayang . kadg kadg mcm overrrrrr sgt sgt tahuuuuu.!. mummy suke pgl anak anak beliau dgn pgln syg. dan dan pgl my brother syg dpn kawan abang. then, merona merahlah muke abg saya! hihi
3. mummy saya gilekan nescafe. haha. sgt tak bguss utk kesihatan . kdg kdg saya yang jadi seorang ibu bebel kat anak explain why it is not good for your health! tapiiiii...sayalah pembncuh setia nescafe mummy!! -_-' . my mummy kdg pesaan je dari jauh. hadoiii.
4. mummy saya workholic. erk erk btol x eje. haha. beliau mcm penah saya katekan dulu dlm previous entry. adelah seorang klon kepada yang berbahgia  DAtok. Dr. datin sri prof.madya........ .sgt busy. hihi. walaupun beliau bukan seorang ibu yang melekat di dapur. beliau membanting tulang utk saya jugak kan!

5. beliau bukan kaki housewife. itueee yang special ye my mummy. kalau nak dikatekan last masak utk kami skluarge . adalah bile ek...erm erm. lupee sudaah. tyme rayeee kottt. hihi. utk merasa masakan beliau kene amek no giliran kot! sgt susah nak dapat dimana mana. tapi sedapp giler! dengan alasan beliau; anak mak kan ade. anak mak lah pulak masak utk mak!

6. beliau suke risaukan saya. sebab sebab saya ne ank bongsu dan anak yang paling nakal kott. mcm ye je. haha. my mummy xske anak dye jauh jauh dari mummy. rasenye sayalah plg dekat beljar kat U dr rumah! even course akaun ne xpnah tpkr dalam kepale otak saye. i will survive for u ;)
7. my mummy suke sgt ank dye balek jenguk dye.syumannye melebarrrr....! sebb ituelah mnjdi kewajipan saya tiyap mmggu kene balik! even ade akak kat uma. t my mummy ckp; setyap anak mak lain lain. anak no 1 x same dgn no 3 x same dgn 5 xsame dgn no.5...haaaaa. jgnnn majokk nnty kg!
8. my mummy memang hot tempered! sekali marah mcm singa yang tak rety dok diam. kdg merane lah jugak saya denga kan. saya jenis senyap je.kdg alahai ibu...mgapa bgini.? hihi. tapi last last my mummy pujuk saya. sebab saya tak salah pon. biaselah my mummy. its okay. saya tetap sayg mummy.
haha buwok pulak muke minah ne.ne bukn my mom tau!

9. my mummy suke kan coklat, amat berbeda dgn saya. saya lagi suke susu dari cklat. my mom akan jadi seorang budak kecil yang meronta-ronta meminta coklat . haha!. so bile besday beliau. totally hadiah semue berupe coklat. haha xle bla. kalo aiskrim coneetto pon perisanye mesti coklat. haha so funny.


10. my mummy sgt banyak baju kurung. haha. tibeeee jee. snanye saya agak jeles. xcukup satu almari yang dah besaw tue. tmbh lagi almari laen. tmbh lagi yg gntung kat tgkap. tapi bile baju sport ke baju jalan je..... asek asek yang samee.............maaf mummy mmg xreti bgya...haiyaaaaa.

11.my mummy suke tgk drma cinta endon yang tak rety rety nak habes. iaitu 'anugrah dan cinta' eh yeke. ha yelaaaah kot. yang menayangkan satu babak saling pandang memandang sahaja 5minit. perh! sgt saket jiwe.!

12. my mummy agak lah cam budak budak. haha. kdg saya balek tgk terbaring tdow. cam bayi yang tdow nyenyak. haha! dgn brg merate rate. * balek saya yang akan geleng geleng. bersepahh yeee mak akuu nii. maka dgn mulianya saya tolong kemas bilik beliau. beliau sgt btgkus lumus di skolah. jadi di rumah sgt susah nk wat smthg, tapi beliau sgt saya kagumi!.

my words for you!
wada akan jadi anak solehah. insyllh. hihi ;)
p/s; gmbar my mummy mcm amat mhl pulak nk letak sini. hihi ;p

14 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

wahhh..rindula plak kt mak fiera..=)..i love mom!=)

I do I need Iman said...

hihihi. jauh dari mak ye? mawar dkt pon dah wndu. hihi ;)

kunci locker said...

aku tak de sbb knp aku syg mak aku..hahah...ari2 aku rindu mak aku...fuh...rindu mak ! rindu...boboy nk ngs r cmni...hahahah... *i luv my mom ^_^

I do I need Iman said...

kunci; ko tade sebbbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaab? mmg la rindu.. tp syg? hahaa. eeeii boboy. hahaha lawak3

K O R I E said...

ala sweeetnya entri^^
asal xletak jea skali pic mak.

I do I need Iman said...

korie; pic mak mahal. tak boleh jual kat sesape. haha. sy jea leh tgk. ;p

papamaricano said...

love u mom...sntisa syg mak sbb mak?jhehhhee

papamaricano said...

love u mom...sntisa syg mak sbb mak?jhehhhee

I do I need Iman said...

hoho. syg mak sebabb apeeeeeee papa oi?

papamaricano said...

lor ayat tergantung la..ok2 aku smbug...sbb mak xpnh nk kecewakn kita~~

Pendamba Mawar said...

senang nak study ni

Farierahasanz said...

isy3. .suwiitt nye.!!

Takeshi Kurosawa said...

huwaaa...teringat arwah mama sy........hukhuk....eh eh lupa xley nangis sian die kat sana...al-fatihah & yassin utk mama...bismillah...

I do I need Iman said...

papa; hahah baru lgkap ayt. btol tue ;)
pdmba; senang kenape?
fariera; hehehehhe malu malu....;p
takesi; alahai yeke. al fatihah. takziah utk awk ea. ;)